HOME      ONZE REGIOíS       VAKANTIEHUIZEN      OVER INSOLITA      PROMOTIES      CONTACTEER ONS      VOORWAARDEN     
Insolita

Vakantiehuizen, vakantievilla's, b&b's en agriturismo in ItaliŽ

Insolita
Vakantievilla’s, agriturismo, b&b’s en vakantiehuizen in Italië

Kantoor België:
Malosewaver 105
2440 Geel
België
Ond. nr. 0542.975.712

info@insolita.be
Algemeen telefoonnummer:
+ 32 473 255 500

 

Algemene voorwaarden voor onze vakantiehuizen, vakantievillaís, agriturismo en b&bís in ItaliŽ

HUURPERIODE

Het betreffende contract is afgesloten voor de voornoemde periode. De huurder heeft geen recht op de woning buiten deze periode. In principe geldt een minimum verblijf van 7 dagen.

VERHUURDER

De boeking wordt gerealiseerd via tussenkomst van de bemiddelaar (INSOLITA), maar de overeenkomst wordt gesloten tussen de verhuurder (= eigenaar vakantiewoning) en de huurder. Indien een huurder schade lijdt als gevolg van een gebrek aan de vakantiewoning of aangehorigheden kan de huurder uitsluitend een vordering tegen de eigenaar geldend kunnen maken,  behoudens opzet of grove schuld van het verhuurkantoor, ongeacht de oorzaak, omvang en aard van de schade.

PRIJSZETTING

De gepubliceerde prijzen zijn de prijzen per week, van zaterdag tot zaterdag, per vakantiewoning. De prijzen gelden als op de website vermeld. (onder voorbehoud van druk- of printfouten ). Extra diensten als eindschoonmaak en de levering van linnen zijn soms apart te betalen (optioneel of verplicht). Kijk hiervoor uw contract na.

VOORSCHOT

Bij boeking betaalt u binnen de 7 dagen een voorschot van 50% op de huurprijs. Het saldo betaalt u 6 weken voor vertrek. Bij boeking minder dan 8 weken voor vertrek dient het volledige bedrag betaald te worden. Bij niet tijdige betaling is het verhuurkantoor gerechtigd de overeenkomst eenzijdig te ontbinden.

STAAT VAN HET EIGENDOM/KLACHTEN

Elke vakantiewoning wordt door ons persoonlijk geselecteerd en regelmatig gecontroleerd. Indien er toch zaken zouden afwijken van de beschrijving of als er schade zou zijn dient u dit onmiddellijk te melden ter plaatse aan de verantwoordelijke/eigenaar, ook om te vermijden dat dit aan u toegeschreven wordt! Het probleem wordt dan zo snel mogelijk opgelost. Klachten die niet tijdens het verblijf gemeld worden,  worden achteraf niet meer aanvaard. U dient het betreffende eigendom bij vertrek in dezelfde staat achter te laten als u het gevonden heeft bij aankomst. Alle verlies door breuk of schade aan de woning of inboedel moet door de huurder vergoed worden. Bij het voor de eindschoonmaak vermelde tarief gaan wij er van uit dat de woning in een correcte staat achterlaat. D.w.z. de vaat gedaan, vuilnis weg, geen etensresten, barbecue proper. Bij niet naleven van deze voorwaarden kunnen extra schoonmaakkosten aangerekend worden.

UW VERBLIJF

Wij gaan op zoek naar originele en authentieke verblijven, vaak ook op het platteland. U dient er dan ook rekening mee te houden dat heel wat toegangswegen de zgn. strade bianche zijn. Deze zijn doorgaans goed berijdbaar maar een zomers onweer kan soms voor schade aan deze wegen zorgen.

HUISDIEREN

Huisdieren zijn meestal niet toegelaten, enkele uitzonderingen niet te na gesproken. Het meenemen van een huisdier moet steeds gemeld worden aan het verhuurkantoor.

ROKEN

Al onze woningen zijn rookvrij. Indien u buiten zou roken vragen we u de omgeving te respecteren

WAARBORG

U bent meestal verplicht een waarborg te betalen. Het exacte bedrag en wijze van betalen staat in uw huurovereenkomst vermeld. De eigenaar/verantwoordelijke ter plaatse heeft het recht u de toegang tot de woning te ontzeggen indien aan deze voorwaarde niet voldaan werd. Bij eventuele schade mag dit te vergoeden bedrag ingehouden worden van de waarborg. Als het overleg over deze schade niet tot overeenstemming leidt zal de huurder zich terzake rechtstreeks bij de eigenaar dienen te verhalen.

UUR VAN AANKOMST EN VERTREK

Het is belangrijk dat u de aankomst- en vertrekuren stipt respecteert (voor het exacte tijdstip, zie documentatie van de woning). U dient enkele dagen voor uw afreis uw komst te bevestigen aan de contactpersoon ter plaatse (dit om niet voor een gesloten deur te staan).

AANTAL TOEGELATEN PERSONEN

Het aantal personen dat de woning betrekt mag niet hoger zijn dan vermeld in het contract.  Als bij aankomst ter plaatse blijkt dat er meer personen zijn dan vermeld op het contract, heeft de eigenaar het recht een meerprijs te vragen of het teveel aan personen te weigeren. Ook het plaatsen van tenten, mobilhomes of caravans is verboden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar). Baby's tot max. 2 jaar oud worden niet meegerekend. Hier kan in bepaalde gevallen wel een energietoeslag voor gevraagd worden.

ENERGIEKOSTEN (WATER,GAS-en ELECTRICITEIT)

Deze zijn bijna overal in de huurprijs inbegrepen; de enkele uitzonderingen worden specifiek op de huurovereenkomst vermeld. Verwarmingskosten zijn altijd extra te betalen. In geval van bijkomende kosten moeten deze steeds ter plaatse aan de eigenaar voldaan worden.

In het zuiden kan het voorkomen dat de water -of electriciteitstoevoer tijdelijk onderbroken is. Noch de eigenaar noch het verhuurkantoor kan hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

ONGEVALLEN

De eigenaar van de woning  noch het verhuurkantoor zijn verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen in en rond de woning of het zwembad.

ANNULATIEVOORWAARDEN

  • Tot 6 weken voor vertrek wordt het betaalde voorschot (50% van de totale huursom)ingehouden.
  • Vanaf 6 weken voor vertrek bent u de totale huurprijs verschuldigd.

Bij vroegtijdig vertrek of niet in gebruik nemen van de woning heeft u geen enkel recht op terugbetaling.

VERZEKERINGEN/ANNULATIE-VERZEKERING

We raden u aan een annulatie-verzekering af te sluiten. De annulatie-verzekering dekt niet de burgerlijke aansprakelijkheid, de eventuele schade door u veroorzaakt of aansprakelijkheid bij brand of diefstal als u in fout bent of door uw nalatigheid. Gelieve hiervoor zelf uw verzekeringsmaatschappij te raadplegen om te checken of u hiervoor een passende schadedekking geniet. Voor schade die niet gedekt wordt door uw verzekering ben u zelf als huurder verantwoordelijk. Het verhuurkantoor kan niet aansprakelijk worden gehouden voor door de huurder of derden tengevolge het verblijf in het vakantiehuis geleden schade.

ANNULATIE DOOR HET VERHUURKANTOOR

Als het verhuurkantoor door overmacht gedwongen is het verblijf te annuleren (het pand is niet meer beschikbaar door bijv. een sterfgeval, echtscheiding, brand of andere), wordt u onmiddellijk op de hoogte gebracht en tracht het verhuurkantoor in de mate van het mogelijke een gelijkwaardige vakantiewoning aan te bieden. U kunt dit aanbod al dan niet aanvaarden. Zoniet, wordt de overeenkomst ontbonden zonder schadevergoeding en met terugbetaling van alle door u betaalde bedragen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Agriturismo ItaliŽ | Vakantiehuizen PiŽmonte | Vakantiehuizen Le Marche | Vakantiehuizen Veneto | Vakantiehuizen Toscane | Vakantiehuizen UmbriŽ | Vakantievilla Toscane met zwembad | Vakantiehuizen Noord-ItaliŽ | B&Bís rondreis ItaliŽ | Vakantiehuizen Gardameer

Vakantievillaís, agriturismo, b&bís en vakantiehuizen in ItaliŽ
BelgiŽ: Malosewaver 105 - 2440 Geel - Ond. nr. 0542.975.712
Algemeen telefoonnummer: + 32 473 25 55 00
info@insolita.be

© 2013 Insolita
Mixed by Aroma Communicatie.